Specialisten in Strafrecht, Contracten en Familierecht

09 oktober 2014

Mr. Kint adviseert in NIEUWE REVU aan festivalgangers hoe te handelen bij confrontatie met politie op festivals

Het is schering en inslag de laatste tijd dat politie en justitie op festivals aanwezig zijn en feestgangers daar voor lichte vergrijpen zoals drugsbezit met een zogenaamde ‘strafbeschikking’ naar huis sturen. Veel first-offenders die een avondje gaan stappen, hebben daardoor een dag later een strafblad opgebouwd, zonder dat zij zich dat zelf realiseren. Inmiddels is er in de media reeds veel kritiek geuit op het optreden van politie en justitie in het kader van deze zogenaamde ‘ZSM-aanpak’.

Mr. Kint is door het tijdschrift NIEUWE REVU gevraagd om zijn licht te laten schijnen op dit optreden van politie en justitie en om festivalgangers uit te leggen welke rechten zij hebben als zij op zo’n festival met deze aanpak worden geconfronteerd en hoe zij daar dan mee om moeten gaan.

“Vergeet dat festival of die club even, en vraag als je gepakt wordt met drugs om een advocaat. Dat is je recht. Heb je geen zin om te wachten, neem dan een kopie van die strafbeschikking in ontvangst of laat een acceptgiro opsturen en ga bij thuiskomst binnen twee weken in verzet met hulp van een advocaat”, citeerde NIEUWE REVU mr. Kint.

Zie voor meer tips en uitleg NIEUWE REVU, nr. 38 van 17 t/m 23 september 2014, op www.revu.nl, of bel voor rechtstreeks gratis advies met mr. Kint op 06-81476068.

Terug naar overzicht Actueel

Bel nu rechtstreeks met een van onze strafpleiters

mr M.N. de Bruijn
06-28 99 92 33

Stuur een e-mail
Toon profiel