Specialisten in Strafrecht, Contracten en Familierecht

Profiel mr G.I. Roos

Mr G.I. Roos is de bekendste strafpleiter van Almere en omstreken. Roos rijdt in de veelbesproken blue electric Alpha sportwagen door heel Nederland de rechtbanken en gevangenissen af. Zijn toegankelijkheid en tomeloze inzet voor cliënten in strafzaken is zijn grote kracht. Mr Roos is onder meer gespecialiseerd in (poging) moord en doodslag en in internationaal en grensoverschrijdend strafrecht (uitlevering en overlevering), en het verlenen van rechtsbijstand in het buitenland (in samenwerking met de lokale advocaat), het internationale (straf)recht behoort tot zijn sectie en specialiteit. Samen met U komt hij tot de juiste strategie. Roos is de ronkende motor achter het meest sucesvolle (straf)pleiters-duo ooit. Zit u vast bel Roos en Van der Velde, bel Alpha Advocaten.

Landelijke bekendheid haalde Roos met de Almeerse Grensrechterzaak, waarin Alpha Advocaten twee verdachten bijstond. Hiervan is uiteindelijk één vrijgesproken van doodslag. Verder staat Roos momenteel de verdachte van betrokkenheid bij het overlijden van Nathalie van Poelgeest (verdacht van moord). Deze cliënt is in eerste aanleg vrijgesproken en bevindt zich niet meer in voorarrest. In de zaak van de door misdrijf overleden Nikki Lawalata staat Roos de vrouwelijke verdachte bij. Zij is tot twee maal toe als zodanig aangemerkt en tot twee maal toe wist Roos haar vrij te krijgen nu er onvoldoende aanwijzingen waren om haar in voorarrest te houden. In de 'Weespertrekvaart-moordzaak' staat Roos de verdachte bij die door de rechtbank Amsterdam als hoofdverdachte schuldig aan doodslag is veroordeeld, terwijl mr Roos haar in eerder stadium bij gebrek aan bewijs had vrijgekregen. Het hoger beroep loopt nog in deze zaak.

Verder heeft Roos succesen behaald in onder meer de cold case moord te Beckum (onvoorwaardelijk sepot), de van moord verdachte jongeman die op Drontse Meerpaaldagen in 2014 het mes vasthield waardoor het slachtoffer is komen te overlijden (zes jaar in eerste aanleg), de Almeerse 'Gloormoord' (zes jaar), de moordzaak inzake wijlen Willem Kesteloo Sr (zeven jaar detentie) en de Almeers-Hoofddorpse Rioolput-kofferbak-moord.

Advocaat G.I. Roos staat zijn cliënten bij in het niet altijd even gelijkwaardige gevecht tussen Openbaar Ministerie en verdachte, waarbij hij nooit de belangen van zijn cliënt uit het oog verliest. Voor mr Roos stopt het strafrecht niet buiten kantoortijden, waardoor hij 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar is via 06 - 24 89 55 50. Mr G.I. Roos is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (www.NVSA.nl).