Specialisten in Strafrecht, Contracten en Familierecht

Profiel mr. M.N. de Bruijn

mr. M.N. (Maud) de Bruijn heeft aan de Universiteit van Amsterdam zowel de masteropleiding Strafrecht als de masteropleiding Privaatrecht met succes afgerond. Ook heeft zij aan diezelfde universiteit met succes de opleiding Nederlandse taal en cultuur afgerond. In haar masterscriptie Strafrecht heeft mr. De Bruijn onderzocht in hoeverre het wenselijk is om – in het kader van het adolescentenstrafrecht – jeugd-tbs om te kunnen zetten in volwassenen-tbs.

Opkomen voor anderen is wat mr. De Bruijn van nature doet. De stap naar de advocatuur was dan ook logisch. Tijdens haar studie heeft mr. De Bruijn bij verschillende advocatenkantoren in Amsterdam stage gelopen. Tevens heeft zij een aantal jaren als vrijwilliger bij de Strafrechtswinkel gewerkt, waarbij zij cliënten juridisch advies op het gebied van strafrecht gaf. Ook is zij (als bestuurslid) werkzaam geweest bij de Kinder- en jongerenrechtswinkel Amsterdam, waar zij jongeren bewust maakte van hun rechten en plichten, zowel in strafzaken als in civiele zaken.

mr. De Bruijn maakt sinds september 2015 onderdeel uit van het team van Alpha Advocaten. Na een periode als juridisch medewerker werkzaam te zijn geweest, is zij vanaf december 2016 werkzaam als advocaat. De praktijk van mr. De Bruijn richt zich op alle gebieden van het strafrecht. Tevens voert zij civiel- en bestuursrechtelijke procedures.

mr. De Bruijn is een betrokken advocaat die veel waarde hecht aan duidelijke taal en toegankelijk is voor cliënten. Doordat mr. De Bruijn de lat in elke zaak hoog legt, oog voor detail houdt en daarbij altijd de belangen van cliënten voorop stelt, gaat zij enkel en alleen voor het best haalbare resultaat.