Rijbewijs kwijt? Wij zorgen dat u ‘m snel terugkrijgt!

Niets is zo “vervelend” als het kwijtraken van het rijbewijs doordat uw rijbewijs is ingevorderd omdat u bijvoorbeeld te hard reed of met teveel alcohol reed. De advocaten van Alpha Advocaten kunnen u helpen met het snel terugkrijgen van uw rijbewijs.

Zo hebben wij er voor gezorgd dat een cliënt zijn rijbewijs direct heeft teruggekregen, terwijl de Officier van Justitie het rijbewijs juist voor 4 maanden wilde inhouden. 

Wat was er aan de hand? 

Cliënt reed op de snelweg 165 km per uur, terwijl de maximumsnelheid 100 km per uur was. Vervolgens is is het rijbewijs ingevorderd voor de duur van 4 maanden. Het niet kunnen beschikken over zijn rijbewijs zou voor cliënt, zowel op zakelijk als op persoonlijk gebied, grote gevolgen hebben. Hij is immers voor zijn werk afhankelijk van zijn rijbewijs. Hij moet per dag vele klanten bezoeken, die verspreid over heel Nederland zitten en die met het openbaar vervoer niet of niet goed te bereiken zijn. En ook thuis had cliënt zijn rijbewijs dagelijks nodig. 

Namens cliënt is daarom aan de officier van justitie verzocht het rijbewijs per direct terug te geven. De officier van justitie ging helaas niet mee in ons verzoek en bleef bij zijn standpunt dat cliënt het rijbewijs pas 4 maanden later zou terugkrijgen.

Omdat cliënt het hier niet mee eens was, is namens cliënt een klaagschrift ingediend bij de rechtbank. Dit betekent dat een onafhankelijke rechter moet beoordelen of het rijbewijs terug mag naar cliënt. 

De uitkomst in deze zaak? 

De rechter besloot dat het rijbewijs direct terug mocht naar cliënt! Cliënt had zijn rijbewijs immers nodig voor werk en privé en zonder rijbewijs dreigde cliënt zijn inkomen te verliezen.

Is uw rijbewijs ingevorderd wegens bijvoorbeeld een snelheidsovertreding of omdat u met alcohol op hebt gereden? 

Neem direct contact op zodat wij snel kunnen beoordelen hoe wij uw rijbewijs zo snel mogelijk voor u kunnen terugkrijgen! 

Mr Vincent van der Velde